Yrityksen toimitilat - ostaa vai vuokrata?

Jokainen toimitiloja tarvitseva yritys on väistämättä tilaratkaisujen pohtimisen äärellä; minkä kokoiset tilat tarvitsemme, mikä on paras sijainti tiloillemme ja kannattaako tilat vuokrata vai ostaa?

Toimitilojen vuokraaminen tuo joustoa toimintaan

Toimitila-asioita pohtiessa kannattaa ensisijaisesti miettiä sitä, mikä on yrityksen tarve juuri nyt ja mitä se on mahdollisesti tulevaisuudessa. Mikäli on todennäköistä, että yrityksen toiminta, koko tai tilantarve muuttuu, on vuokraaminen joustavin vaihtoehto. Toimitilan vuokraaminen on myös riskittömämpää – vuokrasopimuksen voi irtisanoa helpommin ja nopeammin, kuin myydä toimitilat.

Vuokranantajan vastatessa kiinteistön ylläpidosta, myös yrityksen kulujen ennakointi on helpompaa. Toimitilan ostaminen vaatii yritykseltä enemmän pääomaa ja yrityksen on varauduttava kiinteistön omistamisesta tuleviin erilaisiin kuluihin. Kiinteistön arvo voi myös muuttua eri markkinatilanteissa; vuokraamalla toimitilat yritys välttää arvon vaihtelut ja pienentää omaa taloudellista riskiään. Vuokrattavien toimitilojen sijainti voi myös toisinaan olla parempi, kuin ostettavien kiinteistöjen.

Toimitilojen vuokraamisessa ja omistamisessa on molemmissa omat etunsa. Kiinteistön omistaminen voi olla järkevää pidemmällä tähtäimellä, mutta toimitilojen vuokraaminen on riskittömämpi vaihtoehto.

Cursor vuokranantajana mahdollistaa sujuvan ja turvallisen toiminnan

Hyvä vuokranantaja mahdollistaa parhaimmillaan myös muita yrityksen toimintaa tukevia palveluita. Cursorin omistamissa kiinteistöissä vuokraan sisältyy vartiointi ja kulunvalvonta, kiinteistönhoito, yleisten tilojen siivous ja piha-alueiden kunnossapito. Lisäksi Datariinassa ja Eagle-talon vuokralaisilla on käytössään aulapalvelu. Cursorin vuokrattavat toimitilat ovat suojattu vartiointijärjestelmillä, jonka vuoksi toiminnan harjoittaminen on turvallista. Kulkemiseen ja liikkumiseen liittyvät turvallisuusratkaisut ja hyvä kiinteistönhoito takaavat toimivat ja turvalliset toimitilat vuokralaisille.

Datariinan ja Eagle-talojen kaltaisissa toimistotaloissa myös verkostoituminen ja muut talossa olevat yritykset tuovat hyvää synergiaetua. Datariinassa on vuokrattavissa useita eri kokoustiloja yritysten tarpeisiin, mikäli omat toimitilat eivät ole riittävät tilaisuuksien järjestämiseen. Kun vuokranantaja tarjoaa lisäpalveluita, voi yritys keskittyä enemmän oman ydintoimintansa kehittämiseen.

Mikäli yrityksenne kaipaa apua toimitilapohdinnoissa – tai laadukkaita vuokratiloja erilaisiin tarpeisiin, Cursorin asiantunteva kiinteistöpalveluiden tiimi auttaa mielellään.

Ota yhteyttä!

Tutustu myös Datariinan vapaisiin toimitiloihin täällä.