Sijainnin merkitys yrityksen toimitilojen valinnassa – mitä huomioida?

Yrityksen toimitilojen valinnassa sijainti on usein keskeinen tekijä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sijainnin pitäisi olla ehdottomasti kaupungin keskeisimmällä paikalla, vaan valintakriteereitä on muitakin: osa yrityksistä tarvitsee paljon parkkitilaa, toiset liiketilan katutasosta ja joillakin vaakakupissa painaa muiden palveluiden läheisyys.

Toimitiloja etsiessä sijainnin merkitystä kannattaa pohtia. Kokosimme pohdinnan avuksi muutamia harkittavia näkökulmia:

1. Pitääkö huomioida asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden vierailut?

Onko sijainnissa huomioitava asiakkaidenne helppo saapuminen toimitiloihin? Mikäli toimitiloissanne vierailee usein asiakkaitanne tai yhteistyökumppaneitanne, kannattaa toimitilojen sijainnissa huomioida kulkuyhteydet. Jos asiakkaanne tai yhteistyökumppaninne saapuvat kauempaa, kannattaa varmistaa, että toimitilanne on lähellä julkisia kulkuneuvoja tai helposti saavutettavissa pääteiltä.  

2. Tarvitsetteko parkkitilat asiakkaille ja henkilöstölle?

Haluatteko tarjota henkilöstöllenne ja asiakkaillenne hyvät parkkitilat? Jos henkilöstönne viettää paljon aikaa toimistolla etätyön sijasta, kannattaa sijainnin näkökulmasta varmistaa, että auton tai pyörän saa helposti parkkiin toimitilojen välittömään läheisyyteen. Asiakaskokemuksen näkökulmasta on hyvä, että autolla saapuvat asiakkaanne saavat auton helposti ja maksutta parkkiin – kenties jopa sähkölataukseen käynnin ajaksi.

3. Onko lounaspaikkojen ja muiden palveluiden läheisyys tärkeää?

Onko toimitilojenne sijainnin näkökulmasta tärkeää, että lähistöllä on muitakin palveluita? Kaipaako yrityksenne lounasravintolaa samasta rakennuksesta vai tuleeko toimiston olla lähellä keskusta-alueen ravintolamahdollisuuksia? Haluatteko, että henkilöstönne pääsee taukokävelyille vehreisiin puistoihin tai pulahtamaan uimahalliin ennen töitä? Pohdi, millaisten palveluiden lähellä haluatte olla.

4. Tuleeko yrityksenne huomioida laajentumismahdollisuudet?
Kun vuokraatte yrityksellenne toimitilat, kannattaa tulevaisuuden suunnitelmia pohtia myös sijainnin näkökulmasta. Sijainnin valinta voi olla pitkäaikainen sitoumus ja silloin on tärkeää, että toiminnan kasvaessa voi muuttaa suurempiin tiloihin, mutta säilyttää saman sijainnin.

5. Onko vuokrakustannuksilla merkitystä?
Jos yrityksenne etsii toimitiloja ydinkeskustasta, voi vuokrakustannukset olla suuremmat. Sijainnin valinnassa kustannusten näkökulmasta kannattaa pohtia sijainnin tuomia hyötyjä korkeampaan vuokraan nähden. Katutason liiketilalla voi olla järkevää sijoittua ydinkeskustaan lisänäkyvyyden saamiseksi.

Jos tarvitset apua pohtiessasi yrityksesi toimitilojen sijaintia, ota rohkeasti yhteyttä Cursorin kiinteistöpalveluihin. Tarjolla on toimitiloja erilaisilla sijainneilla ja erilaisiin tarpeisiin.

Cursor vuokraa toimitilaa muun muassa keskustan välittömässä läheisyydessä sijaitsevasta Datariinasta, jossa on hyvät parkkitilat sekä lyhyt matka palveluihin.

Etäisyyksiä Datariinasta:

  • Parkkipaikat asiakkaille ja henkilöstölle omassa pihassa
  • Lounasravintola Datariinassa
  • Kotkan torille ja keskustan ravintoloihin n. 1,3 km
  • Linja-autoasemalle 500 m
  • Juna-asemalle 1,2 km
  • Uimahallille 500 m
  • Kotkan puistoihin 400 m
  • VT15-tieltä 750 m

Ota yhteyttä!