Kiinteistönhoito Datariinassa hoituu yhteistyöllä ja ilolla – Anu ja Leo ovat toimiva tiimi

Kiinteistönhoitaja Leo Palmu ja siistijä Anu Nielsen tekevät tiivistä yhteistyötä paitsi toistensa, myös Cursorin kiinteistöpalveluiden ja erityisesti Datariinan aulapalvelun kanssa. Leo ja Anu työskentelevät ISS:n palveluksessa ja vastaavat Datariinan kiinteistönhoidosta. Heidän lisäkseen Datariinassa työskentelee kaksi osa-aikaista siistijää.

– Meidän tärkein tehtävämme on pitää Datariinan tilat siisteinä ja kiinteistötekniikka toiminnassa, Anu ja Leo kertovat.

Datariinassa yksikään päivä ei ole samanlainen

Anun päivä Datariinassa alkaa aikaisin. Lounasravintolan keittiön tulee olla siivottuna puoli seitsemään mennessä, jonka jälkeen neuvottelutilat siistitään asiakkaita varten kello kahdeksaksi.

– Tehtäviini kuuluu siivota Datariinan yleiset tilat. Myös Datariinassa vuokralla olevat yritykset voivat ostaa meiltä siivouspalveluja, Anu kuvailee työtään.

Leo puolestaan aloittaa työpäivänsä kiertämällä vastuullaan olevien kiinteistöjen pihamaat ja varmistaa, että piha-alueet ovat kunnossa. Datariinaan saapuessaan hän avaa ensimmäisenä automaatiokoneen, tarkistaa kiinteistötekniikan toimivuuden ja käy läpi huoltopyynnöt. Pihanhoito on ulkoistettu osittain alihankkijoille.

– Datariinassa huoltopyynnöt tehdään aulapalvelulle, josta ne välitetään minulle. Jos on todella kiireellinen tilanne, ISS:n päivystys toimii vuorokauden ympäri, Leo sanoo.

Molempien päiviin kuuluu niin ikään akuuttien asioiden hoitaminen. Leon ja Anun mukaan Datariina on hyvä kohde olla töissä – joskaan ei aina helpoin, sillä toisinaan on päiviä, kun tapahtuu paljon.

– Jokainen päivä on todella erilainen. Joskus juoksemme paikasta toiseen, mutta emme koskaan yksin, Anu ja Leo toteavat.

Anu korostaa myös yhteistyön tärkeyttä aulapalveluiden kanssa. Hänen mukaansa on ensiarvoisen tärkeää, että siistijä ja aulapalvelu tietävät samat asiat, sillä siistijän tehtävänä on olla aulapalvelun apuna. Tarvittaessa Anu avaa neuvottelutilojen ovia asiakkaille ja asettelee opasteet.

Kiinteistönhoidossa automaatio ja ympäristöystävällisyys ovat arkipäivää

Datariinassa kiinteistötekniikka on automatisoitu. Leon mukaan kiinteistössä pyritään energiatehokkuuteen ja varmistetaan, että automaatio toimii. Jos seurantaohjelmassa huomataan erityisiä kulutuspiikkejä, hän tutkii, missä on vika.

– Tärkeintä on, että emme viilennä tiloja samalla kuin lämmitämme, emme polta valoja turhaan päiväsaikaan ja pienennämme ilmastointilaitteita yöksi.

Anu puolestaan siivoaa Datariinan tiloja kemikaalivapaasti emäksisellä vedellä ja mikrokuituliinojen avulla. Lattiat puhdistetaan yhdistelmäkoneella.

Suunnitellut huollot ja aikataulutetut tarkastukset

Jokapäiväisen työn lisäksi molemmilla on tehtävälistallaan kausiluontoisempia tai kuukausittaisia tehtäviä.

– Paloilmaiset tarkastamme kerran kuussa, poistumistiet neljännesvuosittain, vesikalusteet kerran vuodessa ja kulkuväylien ovet kerran vuodessa. Ilmastointihuollot teemme toukokuussa ja ilmastoinnin suodattimia vaihdamme pari kertaa vuodessa tarpeen mukaan, Leo luettelee.

Kerran vuodessa tehtävää jaksotyötä on myös Anulla.

– Teemme isompia peruspesuja eri tiloissa, mutta vuosittain pyyhimme niin sanotut yläpölyt yli 180 cm korkeudelta, pyyhimme lamppujen päälliset ja seinät sekä huollamme linoleumlattiat Anu kertoo.

Datariinan kiinteistönhoidon tiimiä on kiitelty yhteistyökyvykkyydestä. Anu ja Leo kiittelevät niin ikään Cursorin kiinteistöpalveluiden toimintaa.

– Tiimimme toimii ja saamme myös tarvittaessa palautetta, Leo naurahtaa.