Esittelyssä Datariinalaiset: Isku Interior Oy

Datariinan toimitiloissa yli neljä vuotta viihtynyt Isku on vuonna 1928 perustettu kotimainen perheyritys, joka suunnittelee, valmistaa ja myy huonekaluja, toimittaa sisustusratkaisuja koteihin ja julkisiin tiloihin, kuten kouluihin, toimistoihin ja terveydenhuoltoon. Kotkassa ei ole Iskun kotimyymälää, mutta yrityksiä palvellaan Datariinan toimistolla ja showroomilla. Iskun yritysmyynnistä Kotkassa vastaa asiakkuuspäällikkö Tiina Pyykkö.

Tiinan puheissa nousee esiin ylpeys Iskun kotimaisuutta ja vastuullisuutta kohtaan. Eikä ihme: Iskun laaja vastuullisuusraportti kertoo yrityksen todella panostavan ympäristövastuuseen. Huonekaluihin käytetty puumateriaali saadaan kestävän metsätalouden metsistä, jätemäärä on vähentynyt muutamassa vuodessa 45 prosenttia ja vuosina 2021–2022 Isku rakennuttaa Lahteen yhden Suomen suurimmista aurinkovoimapuistoista. Puistoon tullaan asentamaan aurinkopaneeleita yli 6000 kappaletta. Iskun kalusteet valmistetaan Lahdessa ja materiaaleilla on korkea kotimaisuusaste.

– Meillä Iskussa vastuullisuus on nimenomaan tekoja. Yritykset ovat nykypäivänä tietoisia ostojensa ympäristö- ja vastuullisuusasioista, jonka vuoksi on hienoa kertoa asiakkaille yritys- ja julkitilakalusteidemme materiaaleista ja alkuperästä, Tiina sanoo.

Tiina on työskennellyt Iskussa reilut seitsemän vuotta. Hänen mukaansa yritykset panostavat hyvin toimitilojensa toimivuuteen ja työntekijöiden fasiliteetteihin. Hyvin suunniteltu ja kalustettu toimisto voi olla myös kilpailuvaltti uusia työntekijöitä etsiessä. – On tärkeää myös huomioida, että hyvä työergonomia voi toimia jopa ennaltaehkäisevästi, Tiina muistuttaa.

Kotkan showroomilla Datariinassa voi käydä koeistumassa uutta työtuolia, valita toimiston uusiin kalusteisiin sopivat kankaat lukuisista värivaihtoehdoista tai suunnitella Tiinan kanssa kokonaan uuden sisustuksen toimistoon. Tiinan tyypilliseen työpäivään kuuluu työympäristöjen suunnittelua, tarjousten tekemistä, toimitusajoista huolehtimista ja asiakkaiden tapaamista.

– Nautin siitä, että saan olla mukana asiakkaidemme työympäristömuutoksissa ja auttaa valitsemaan vaikkapa uutta ergonomista toimistotuolia. Meillä Iskussa on tärkeää tarjota parasta ja nopeaa palvelua, asiakasta kuunnellen, Tiina iloitsee.

Toimiston kalustehankinnoissa tai suunnittelussa voit kääntyä Tiinan puoleen, yhteystiedot löydät täältä.

Iskun vastuullisuusraporttiin voit tutustua täällä.