Datariinan kokoustilat palvelevat Kymenlaakson hyvinvointialueen lastensuojelun tiimien tarpeita

Kymenlaakson hyvinvointialueen lastensuojelun yksi toimipisteistä sijaitsee Datariinassa. Johtava sosiaalityöntekijä Satu Hartikainen tiimeineen on ollut Datariinassa kolmisen vuotta ja käyttää päivittäin talon erikokoisia kokoustiloja. Varsinaista työtilaa heillä on käytössään viiden huoneen verran; ensimmäisessä, kolmannessa ja neljännessä kerroksessa.

– Eniten me käytämme kokoustila Voittoa, koska se on lähellä ensimmäisen kerroksen toimistoamme ja soveltuu tarpeisiimme muutenkin.

Satu tiimeineen käyttää kokoustiloja sekä asiakkaiden tapaamiseen, että kokouksiin oman tiimin kesken. Myös erilaiset verkostotapaamiset ja muiden sidosryhmien kanssa pidetyt palaverit pidetään Datariinassa jos lastensuojelu on koolle kutsujana. Sisäisiä tiimipalavereja pidetään kokoustiloissa erityisesti silloin, kun on tarve kokoustekniikalle ja mahdollisuudelle heijastaa näyttöä osallistujille.

– Kun pidimme loppuvuodesta koulutusta, jossa oli osallistujia myös pohjoisemmasta Kymenlaaksosta, saimme kehuja hyvistä tiloistamme.

Kokoustilan valinnassa Satun ja hänen tiiminsä näkökulmasta ensisijaista on kokoustilan koko. Erikokoiset kokoustilat mahdollistavat sen, että erilaisiin tapaamistarpeisiin löytyy aina soveltuva tila.

– On hyvä, että voi valita kokoustilan aina tarpeen mukaan.

Verkkoajanvaraus saa kiitosta

Vuokrasuhteen alkaessa kokoustilojen osalta ei ollut vielä käytössä verkkoajanvarausta, jolloin lastensuojelun henkilökunta varasi tilat aulapalvelun kautta. Satu antaa kiitosta nykyiselle verkkoajanvaraukselle ja toimiville verkkosivuille, joista löytyy jokaisen kokoustilan tarkat tiedot. Kunkin kokoustilan omalla sivulla on kerrottu, miten monelle henkilölle tila soveltuu, millaiset varustelut tilassa on ja kuinka paljon tilan vuokraaminen maksaa.

– Nykyään varaamme pääsääntöisesti kokoustilat verkosta, ellei tule jokin kiireellinen tarve.

Vaikka varaukset tehdään nykyään verkon kautta, aulapalveluakin tarvitaan silloin tällöin – erityisesti kiireellisissä kokoustilavarauksissa. Satu antaa kiitosta palvelun tasosta, oli kyseessä sitten aulapalvelu tai muut kiinteistöön liittyvät tarpeet. Tieto kulkee hyvin vuokranantajalta vuokralaisille.

– Olemme pohtineet hieman eri tiloihin siirtymistä Datariinan sisällä, ja siihen liittyviä asioita on ratkottu pieteetillä. Olemme käyneet testaamassa yhtä tilaa ja pohtineet, mikä olisi meille paras vaihtoehto. Täällä on helppo olla ja tänne oli helppo tulla. Jos on mikä tahansa ongelma, niin asiat hoituvat.

Varaa toimivat ja edulliset kokoustilat suoraan verkosta.